Sælsafari til Galgerev

En vadehavsvandring ud til sælbanken er en af de skønneste oplevelser på Fanø. Ved ebbe kan man ved Galgerev (ca. 1,7 km sydvest for nedkørslen til Sønderho Strand) opleve flere hundrede sæler på sælbanken.  Juni og juli er specielt gode tidspunkter for sælsafari til Galgerev, hvor de nyder solens varme stråler og Galgerev er et godt ynglested. Alle tider af året er det dog en storartet oplevelse at betragte de mange sæler på sælbanken.

Af sikkerhedsmæssige årsager anbefales at man kun tager på sælsafari ved roligt vejr og med god sigtbarhed. Tidevandskalender kan fås ved Fanø Turistbureau/Vistit Fanø på visitfanoe.dk – og begynd at spadsere til Galgerev ca. 1 time før ebbe. Parkér ved nedkørslen til stranden i Sønderho og beregn ca. 1/2 times spadseretur i sydlig retning - på vaden og gennem vandpytter - i retning af sælbanken og Galge Dyb. Her findes normalt 200-500 sæler på sandbanken, ca. 100 meter væk på den anden side af Galge Dyb. Det anbefales at medbringe en kikkert. I tilfælde af at sigtbarheden pludselig forværres anbefales endvidere at man medbringer et kompas. Det kan være livsvigtigt med et kompas, så man finde tilbage til stranden før det igen bliver højvande. Vi kan varmt anbefale at man deltager i en sælsafari med en guide.

Husk gummistøvler eller vandtætte sko samt varmt tøj, da turen foretår til fods på vadehavets bund og det er (næsten) altid blæsende på vadehavet. Om sommeren kan turen gennemføres i bare tæer.

I tilfælde af, at man er dårligt gående eller har et bevægelseshandicap råder man på Fanø over 2 elektriske off-road kørestole. Kørestolene bestilles direkte hos Fanø Turistbureau/Visit Fanø. Kørestolene gør det muligt for dårligt gående eller bevægelseshandicappede at opleve naturen på Fanø på tætteste hold som alle andre feriegæster.


Store ballonhjul
Disse off-road kørestole er konstrueret således, at man kan køre med dem på stranden, på vaden og på blødt underlag i skoven. Disse køretøjer er udstyret med elektro motor og store ballonhjul, og de laver ingen skader på naturen. Ballonhjul rullestolene bliver fremstillet af firmaet CadKat www.cadkat.com i Tyskland.

Werden gratis zur Verfügung gestellt
Die Rollstühle werden unter Leitung der Naturführer Marco Brodde und Gudde Fischer gratis an Gehbehinderte zur Verfügung gestellt. Gehbehinderte und Personen mit Bewegungsstörungen haben somit endlich die Möglichkeit, die fantastische Natur der Ferieninsel Fanø genau wie jeder andere zu erleben.

Information og booking
Yderligere informationer om de elektriske off-road kørestole med ballonhjul kan fås ved Fanø Turistbureau/Visit Fanø på telefon 70 26 42 00 mail@visitfanoe.dk.

Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Sælsafari
Hvis du allerede har været der, kan du bedømme din oplevelse!
Bedømmelse
7

Meddelelse om databeskyttelse

Dette websted bruger eksterne komponenter, som kan bruges til at indsamle data om din adfærd. Oplysninger om databeskyttelse

Nødvendige cookies er altid indlæst