Esbjerg – byen ved Vesterhav og Vadehav - moderne og dynamisk havneby

Esbjerg er en moderne og dynamisk havneby med mange muligheder og aktiviteter. Centrum i Esbjerg kan fra Fanø-færgen i Esbjerg nås til fods på kun 10 minutter. Storbyen - Energimetropol Esbjerg - har den længste gågade i Danmark med mange forretninger, restauranter og cafeer.

Yderligere informationen finder du på https://www.vadehavskysten.de/ribe-esbjerg-fano/erleben-sie-esbjerg

Esbjerg set fra Fanø
Esbjerg set fra Fanø

Esbjerg Museum

Fiskeri- og Søfartsmuseet - Saltvandsakvariet i Esbjerg
Fiskeri- og Søfartsmuseet - Saltvandsakvariet i Esbjerg

Meget interessant museum med udstillinger, aktiviteter og maritime oplevelser for hele familien: 
Saltvandsakvarier, Sælarium, Særudstillinger, Legeplads, Udstillinger om fiskeri, søfart og offshore

Esbjerg Museum

har eksisteret siden 1941, hvor museet åbnede sine første lokaler i Englandsgade 24.

Esbjerg Musikhuset

Den markante bygning, som er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon, er placeret i Esbjergs bymidte – kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra henholdsvis banegården og havnen. Musikhuset deler foyer med Esbjerg Kunstmuseum og Restaurant Kunstpavillonen.
Musikhuset rummer:
• Koncertsal med 1.125 pladser
• Teatersal med 471 pladser
• Mødesal med 230 pladser
•  Foredragssal med 70 pladser
•  Foyer
• Café Tonekunsten

Musikhuset byder på koncerter, teater, udstillinger, foredrag og mange andre interessante arrangementer.

Esbjerg Kunstmuseum

Museum for moderne kunst

Esbjerg Kunstmuseums udstillingssale fordeler sig over 3 etager. Elevatorer gør det let for alle at bevæge sig fra etage til etage. Det er tilladt at medbringe egen barne- eller klapvogn på museet.Kørestol udlånes gratis ved henvendelse i billetsalget.Museet ligger ca. 10 minutters gang fra banegården og rutebilstationen.Der er parkeringspladser tæt på museet.

Esbjerg Vandtårn

Fra tårnet har man en enestående udsigt over Esbjerg havn og by samt Fanø.

Kæmpe-skulpturen “Mennesket ved Havet”

9 m høj skulptur af Svend Wiig Hansen

Vandtårnet er opført 1896-97 efter tegninger af C.H. Clausen, der her næsten punktligt har kopieret et forbillede: Det middelalderlige  borgerhus Haus Nassau i Nürnberg. Fra tårnet har man en enestående udsigt over Esbjerg havn og by Tårnet huser en permanent udstilling om Esbjerg Vandtårn og vandtårne i Europa. Et andet markant vartegn for Esbjerg er skulpturen “Mennesket ved Havet”, udført af kunstneren Svend Wiig Hansen i 1994 i anledning af at Esbjerg kunne fejre 100 års jubilæum som selvstændig kommune. Rejsende til Esbjerg hilses fra søsiden af “Mennesket ved Havet”

Skulpturen blev afsløret den 28. oktober 1995.
Skulpturen, der er udført i hvid beton, skildrer det rene og ufordærvede menneskes møde med naturen. Mennesket som det var, da det kom ud af mors liv. Mennesket før det rejser sig og begynder at handle. Det er først da, sagde Wiig Hansen, at det går galt. Først da får mennesket "snavs" på fingrene. Dette møde har Wiig Hansen skildret ved at skabe en universal skulptur med en tempelstemning, en akropolisstemning - en skulptur med en sakral udstråling. Den sakrale udstråling opnås ved menneskefigurernes stive udseende, der får betragteren til at tænke på Memnonstøtterne eller Ramses II, der skuer ud over Nildalen ved Abu Simbel. Heller ikke Påskeøens hemmelighedsfulde stenfigurer kan undgå at falde betragteren ind.

Benene står som søjlerne i et græsk tempel. Underbenene er gjort lange, netop for at opnå en søjlevirkning. Lårene er i forhold hertil korte. De ens hoveder, der med deres uransagelige og uudgrundelige udtryk stirrer ud mod Skallingen og havneindsejlingen, bevirker ikke mindst, at man får et glimt af det overjordiske - et skær af det guddommelige. Skulpturen er ikke bundet til en bestemt tid. Den er i sit stemningsmættede og følelsesladede udtryk eviggyldig. At det netop blev 4 "mennesker", der skulle sidde på stranden, har sin årsag i, at Wiig Hansen fandt antallet harmonisk - mere i overensstemmelse med skulpturens grundidé om det "rene" menneske – end f.eks. antallet 3 eller 5. Skulpturen er i kraft af sin størrelse (9 meter høj) samt udstråling blevet et vartegn for Esbjerg. I klart vejr kan kroppene, der står som spændte sejl, ses på 10 km afstand. Esbjerg er blevet beriget med en monumentalskulptur af international styrke.

Skulpturen står ca. 4 km fra Esbjerg centrum.

Hvis du allerede har været der, kan du bedømme din oplevelse!
Bedømmelse
0

Meddelelse om databeskyttelse

Dette websted bruger eksterne komponenter, som kan bruges til at indsamle data om din adfærd. Oplysninger om databeskyttelse

Nødvendige cookies er altid indlæst