Fanø - ferieøen ved Vesterhavet og Vadehavet

Et helt specielt feriested

På Fanø er du altid midt i naturen, ved havet eller i klitterne. Du slapper af fra starten og går ture i den friske og sunde havluft eller tager en dejlig dukkert i Vesterhavets bølger. Alt sammen beroligende og opfriskende, du nyder bare at være i den herlige natur.

Når du vil på indkøb i den nærliggende by Nordby, så tager du blot din cykel og cykler den korte tur på den dejlige cykelsti. Vi du være aktiv i naturen eller vil opleve noget, så tag blot på en vandretur gennem øens hedelandskab eller deltag i en vadevandring eller sælsafari i Nationalpark Vadehavet.

Besøg også een af de utallige oplevelsemuligheder, festivaler, aktiviter, museer og udstillinger på Fanø. Du vil blive overrasket over, hvor meget Fanø har at tilbyde.

Fanø er en ø i det danske Vadehav og ligger ca. 50 km nord for den tyske ø Sylt. Fanø er geografisk tæt forbundet med Danmarks 5. største by - havnebyen og energimetropolen - Esbjerg. En færge vforbinder Fanø med Esbjerg på fastlandet. Færgeoverfarten tager kun ca. 12 minutter.

Fanø er 16 km lang og er på det bredeste sted 5 km. På den 55,78 km² store ø er der 3.345 indbyggere (pr. 1. januar 2017). Det svarer til en befolkningstæthed på 60 personen pr. km².

De 2 største byer på Fanø er Nordby med 2.707 og Sønderho med 275 indbyggere (pr. 1. januar 2017). Derudover er der de 2 mindre byer Fanø Bad og Rindby. Turisme er en meget vigtig indtægtskilde for Fanø.

Fanø opstod som en sandbanke mellem Horns Rev og den tyske ø Sylt. Fanø opstod som en sandbanke mellem Horns Rev og den tyske ø Sylt. Klitterne og den brede sandstrand, der strækker sig på hele vestsiden af Fanø, er de dominerende landskabsformer. Stadigvæk bliver der fra havet tilført store mængder sand til stranden, således at Fanø langsomt bliver bredere mod vest. På øens østlige side (fra Grøningen i nord til Hønen ved Sønderho i syd) løber en smal stribe med marsklandskab og strandenge.

Midt på øen er der hedelandskab, en plantage med fyrreskov og en Klitplantage, Specielt i efteråret og i vinteren efter stormvejr skyller havet meget rav ind på stranden. 

Udflugts- og aktivitetstips

Opdag Fanø

Meddelelse om databeskyttelse

Dette websted bruger eksterne komponenter, som kan bruges til at indsamle data om din adfærd. Oplysninger om databeskyttelse

Nødvendige cookies er altid indlæst